Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σκιάθος: Ο μεσίτης που πλησίασε το ζευγάρι είχε το σκοπό του – Ήθελε να τους “δαγκώσει” και εξαφανίστηκε

Σκιάθος: Ο μεσίτης που πλησίασε το ζευγάρι είχε το σκοπό του – Ήθελε να τους “δαγκώσει” και εξαφανίστηκε

Νέα υπόθεση απάτης απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές. Παραγωγός – έμπορος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσε μήνυση, καθώς πείστηκε και έδωσε τμηματικά σε τέσσερις δόσεις 15.000 ευρώ για αγορά προϊόντων για καλλιέργειες, αλλά ο μεσίτης επώνυμων αγροτικών προϊόντων πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε…

Η μηνύτρια βρισκόταν με τον σύζυγό της στη Σκιάθο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν τους πλησίασε άγνωστος άνδρας, που παρουσιάστηκε σαν μεσίτης αγροτικών προϊόντων. Ο υποτιθέμενος μεσίτης έταξε στο ζευγάρι ότι θα του δώσει προϊόντα αξίας 15.000 ευρώ, που κανονικά κόστιζαν παραπάνω. Ομως, όταν πήρε τα χρήματα, έγινε καπνός.

Η μηνύτρια αναζήτησε τον δράστη στον τόπο κατοικίας του στην Αρτα, καθώς είχε δώσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, αλλά δεν είχε παραλάβει τα προϊόντα. Ζήτησε εξηγήσεις, όμως εκείνος ζήτησε την παραγωγό να του δώσει μερικά ακόμη χρήματα.

Η γυναίκα πείστηκε. Προφανώς ήθελε να ελπίζει ότι θα προμηθευτεί τα προϊόντα που είχε παραγγείλει και ότι δεν θα έχανε τα χρήματά της. Εδωσε λοιπόν και το τελευταίο ποσό που της ζητήθηκε.

Εκτοτε όμως δεν μπόρεσε να έρθει ξανά σε επαφή με τον υποτιθέμενο μεσίτη, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Βόλου έχει σε εξέλιξη και άλλες προκαταρκτικές εξετάσεις για παρόμοια αδικήματα. Πρόσφατα είχαν καταφύγει στην Εισαγγελία τρεις ξενοδόχοι της Αλοννήσου, που είχαν πέσει θύματα απάτης από τους επιτήδειους που κάνουν μαϊμού παραγγελίες προϊόντων και στη συνέχεια ζητούν τα χρήματά τους πίσω με πλαστά πιστοποιητικά καταβολής χρημάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις