Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών για τις εικόνες στο νοσοκομείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά του διοικτή του ΠΠΝΠ Θ. Πισιμίση ο οποίος σε έγγραφη αναφορά του υπογραμμίζει πως στην περίπτωση που στο κρεβάτι του ασθενούς στο Νοσοκομείο (κάποιου πρόσφυγα Μουσουλμάνου) υπάρχει κάποια εικόνα Αγίου ή ο Σταυρός, αυτά θα πρέπει να αφαιρούνται.

Ο Μητροπολίτης Πατρών όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανάρτηση στο site της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, “ως προς το θέμα των οδηγιών του κ. Διοικητού του Π.Γ.Ν.Π. “Παναγία ἡ Βοήθεια”, θεωρώ ότι ήτο μάλλον ατυχής και δεν εχρειάζοντο”. Και συνεχίζει:

“Ἐξ’ αφορμής αυτού του θέματος επαναλαμβάνομε, ότι και άλλες φορὲς έχομε επισημάνει. Ὅτι δηλαδή όποιος έρχεται στην Πατρίδα μας και στην πόλη μας είναι καλοδεχούμενος, όμωςοφείλει να σέβεται την πίστη μας, την παράδοσή μας και τα ήθη μας, όπως τον σεβόμεθα και τον ἀγαπάμε και μείς. Εὰν, όσοι φθάνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο στην Πατρίδα μας, επιθυμούν κάτι άλλο, διαφορετικό από την ιδική μας ποιότητα ζωής, την πνευματική μας ιδιοπροσωπία και ταυτότητα, ας την αναζητήσουν αλλοῦ, αν την βρουν βεβαίως.

Εμείς αμπνεόμενοι από το πνεύμα της αγάπης του Κυρίου μας, προσφέρομε από καρδίας αγάπη προς πάντας, σεβόμενοι την πίστη μας και ό, τι παρελάβαμε ως ιερά παρακαταθήκη απὸ τους Αγίους μας και από τους Πατέρες μας.

Δεν θα θυσιάσωμε τίποτε απ’ όλα αυτά. Ὅσο για όσους θα ήθελαν στον βωμὸ της λεγομένης παγκοσμιοποίησης και της πολτοποποίησης των πάντων, να απεμπολήσουν τα ιερὰ και τα όσια μας, (αυτὸ το λέγομε πρὸς πάσαν κατεύθυνσιν), θα μας εύρουν αντιθέτους και θα προασπισθούμε τα δικαιώματα και τα πιστεύματα του Λαού μας μέχρι κεραίας και με οποιαδήποτε θυσία. Μόνο εάν σεβώμεθα τον εαυτό μας θα μας σέβωνται καί οἱ άλλοι”.

Πηγή: Tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε