Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σκόπελος: Δραματική μείωση του τουρισμού κατά 90%! “Επιστροφή στην κανονικότητα το 2022”

Σκόπελος: Δραματική μείωση του τουρισμού κατά 90%! “Επιστροφή στην κανονικότητα το 2022”

Πεσμένη σε τεράστιο ποσοστό ήταν η τουριστική κίνηση στη Σκόπελο, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Ιωάννα Ευσταθίου, με τον εσωτερικό Τουρισμό να σώζει κάπως την παρτίδα, όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102.5.

Όπως ανέφερε η κα Ευσταθίου, το κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού έκλεισε με απώλειες 87 – 90%, αφού και οι τοπικοί επαγγελματίες προσαρμόστηκαν με τις αφίξεις του αεροδρομίου της Σκιάθου που είναι η πύλη εισόδου για τις Σποράδες.

«Το καλό είναι ότι ο Έλληνας ταξίδεψε και φάνηκε να προτιμά τη Σκόπελο. Λίγο βοήθησε και ο καλός καιρός αλλά και εμείς με τη διαφήμιση όσο μπορέσαμε στην αρχή της σεζόν. Ιούλιο-Αύγουστο ήρθανε Έλληνες, παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από εδώ και πέρα, πλέον είναι όλα περιορισμένα και δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. «Άλλες χρονιές Μάιο – Ιούνιο κάναμε συμβόλαια για την επόμενη τουριστική περίοδο και τώρα όλα έχουν πάει πολύ πίσω γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θεωρώ ότι στο τέλος του 2020 και αρχές του 2021 θα φανεί πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη χρονιά.

Σίγουρα, βασιζόμενοι στο ότι οι διακοπές είναι ανθρώπινη ανάγκη, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο καλοκαίρι. Αλλά για να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα θεωρώ ότι θα πάμε προς το 2022 και το 2023» εκτίμησε η κα Ευσταθίου.

Πηγή: magnesianews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις