Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Σκόπελος: Μπλακ άουτ στο κέντρο – Χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα – Μεγάλη βλάβη στο δίκτυο!

Σκόπελος: Μπλακ άουτ στο κέντρο – Χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα – Μεγάλη βλάβη στο δίκτυο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Χωρίς ρεύμα η Σκόπελος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται από χθες στο νησί. Συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο…

Σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει η χώρα της Σκοπέλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται από χθες στο νησί.

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε σήμερα στις 04.00 τα ξημερώματα, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Ντόπιοι και τουρίστες περιμένουν να επανέλθει το ρεύμα με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για τα προϊόντα τους.

Ανακούφιση στην Ύδρα

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ύδρα έγινε μετά απο 32 ώρες, κατά τις οποίες το νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό (σημ: καθώς το αντλιοστάσιο της μονάδας αφαλάτωσης δεν διαθέτει γεννήτρια), με κατοίκους, καταστηματάρχες και τουρίστες να αναγκάζονται να διαβιούν και να εργάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες, τέτοιες που ανάγκασαν τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

“Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαχειριστή.

Όπως σημειώνεται “τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού’.

Πηγή: thenewspaper.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις