Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σκόπελος: Το πλοίο τους άφησε σε άλλο λιμάνι από αυτό που περίμεναν – Οργή για την απίστευτη ταλαιπωρία

Σκόπελος: Το πλοίο τους άφησε σε άλλο λιμάνι από αυτό που περίμεναν – Οργή για την απίστευτη ταλαιπωρία

Η Σκόπελος στο επίκεντρο με αφορμή ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα. Έξω φρενών οι επιβάτες που όπως λένε έμειναν ξεκρέμαστοι. «Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;»

Αγανάκτηση και οργή πλημμύρισε τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με το δελφίνι από τον Βόλο στη Σκόπελο το περασμένο Σάββατο 10 Ιουλίου, όταν το δελφίνι αντί για τη Σκόπελο «έδεσε» στον Αγνώντα και δεν υπήρχε κανένα μέσο μεταφοράς των επιβατών, με αποτέλεσμα να περιμένουν 1,5 ώρα το λεωφορείο από Πάνορμο και άλλοι να πληρώσουν από την τσέπη τους ταξί, όταν είχαν πληρώσει ήδη και το εισιτήριο.

«Πως θέλουμε να έχουμε τουρίστες όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Είναι απαράδεκτο. Οι αρμόδιοι Υπουργοί Μεταφορών και Τουρισμού τι κάνουν;», είπε στο magnesianews.gr ο κ. Παναγιώτης Λιαναρίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους επιβάτες του δελφινιού. Όπως μετέφερε ο ίδιος, αλλά και άλλοι επιβάτες, λόγω καιρικών συνθηκών, το δελφίνι έδεσε στον Αγνώντα αντί για τη Σκόπελο, δηλαδή 15 χλμ περίπου μακριά.

Όταν αποβιβάστηκαν από το δελφίνι οι 40-50 επισκέπτες του νησιού περίμεναν να δουν κάποιο λεωφορείο ή αυτοκίνητα ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν στο προορισμό τους. Μάταια όμως. Στο σημείο βρίσκονταν δύο ταξί, τα οποία πήραν ορισμένους επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν ξεκρέμαστοι μιας και δεν χωρούσαν στο λεωφορείο που πέρασε από τον Πάνορμο. Έπρεπε να περιμένουν 1,5 ώρα για να μετακινηθούν με το επόμενο, μέσα στη ζέστη.

«Έσερναν τις βαλίτσες τους ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι και εξοργισμένοι. Είναι δυνατόν να πληρώνουμε εισιτήριο για τη Σκόπελο και να μας αφήνουν στον Αγνώντα και κανείς να μην έχει προνοήσει για το πως θα μετακινηθούμε; Αν κάποιος δεν είχε λεφτά, τι θα έκανε; Θα έμενε εκεί; Δεν γίνεται να θέλουμε τουρισμό και να φερόμαστε έτσι σε τουρίστες Έλληνες και ξένους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαναρίδης, ενώ το ίδιο παράπονο είχαν και πολλοί άλλοι ταξιδιώτες, επισημαίνοντας πως από τη στιγμή που πληρώνουν εισιτήριο για τη Σκόπελο, θα πρέπει η εταιρεία ή κάποιος αρμόδιος να μεταφέρει τους επιβάτες στον τόπο προορισμού.

Η εικόνα αυτή, σημείωναν, πως δεν είναι καθόλου τιμητική για τη χώρα μας και την περιοχή μας, ενώ έδωσαν το παράδειγμα του «Πρωτέα», ο οποίος χρησιμοποιεί λεωφορείο για τη μεταφορά των επιβατών του, εάν λόγω καιρού, θα πρέπει να προσεγγίσει άλλο λιμάνι του νησιού και όχι αυτό της Σκοπέλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις