Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκουριές: Η Eldorado Gold πηγαίνει τον Σκουρλέτη στα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και της Eldorado Gold, με τον πρόεδρο της εταιρείας να απαντάει στον υπουργό…

O Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg στις 23 Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπό του είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Δήλωσε ότι το όποιο ποσό αποζημίωσης επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος της Eldorado Gold, προχώρησε σε ανοικτές πωλήσεις (σορτάρισμα) μετοχών της εταιρείας του, πριν από την ανακοίνωση της αναστολής της επένδυσής στην Ελλάδα. «Ο Ράιτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας θα κατρακυλούσε», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας:

«Γιατί το έκανε; Κατά τη γνώμη μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιξε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Είπατε στους φίλους σας ότι θα πείτε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να μπορούσαν να πουλήσουν από πριν και μετά να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές».

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», δήλωσε ο υπουργός για τον Ράιτ. «Η αποζημίωσή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη μετοχή της εταιρείας και παίζει παιχνίδια με αυτή», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Πολ Ράιτ, (Paul Wright), να καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, επισημαίνεται ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.
Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την ανακοίνωση, νωρίτερα, του κ. Wright ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση κατά του κ. Σκουρλέτη ύστερα από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε