Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκύρος: Εικόνες πριν και μετά την καταστροφική κακοκαιρία που έφερε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σκύρος: Εικόνες πριν και μετά την καταστροφική κακοκαιρία που έφερε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Σκύρος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία που χτύπησε το νησί ανελέητα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι συγκρίσεις του πριν και του μετά, είναι αποκαλυπτικές…

Η Σκύρος συνεχίζει να μετράει τις πληγές της, από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου 9 Ιουλίου. Οι ουρανοί άνοιξαν, με εκτάσεις να πλημμυρίζουν, τη θάλασσα να αλλάζει χρώμα και 4 γέφυρες να καταρρέουν. Δύο 24ωρα μετά, η Σκύρος που δίνει τη δική της μάχη του τουρισμού, προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Κάτι που δεν φαίνεται εύκολο από τις εικόνες που αποκαλύπτονται…

Η πανέμορφη αμμουδιά Πεύκος άλλαξε όψη από την κακοκαιρία που έπληξε την Σκύρο. Οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών είναι σε εξέλιξη, όπως και στην παραλία Αχερούνες όπου όμως κατέρρευσε η γέφυρα που οδηγούσε στον οικισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κίνηση προς τις Αχερούνες διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, ενώ εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και τα πλοία έρχονται γεμάτα, καθώς οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.

Αν και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρo ή 100 τόνους ανά στρέμμα κατέγραψε σε 12 ώρες ο σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Σκύρου, οι τουρίστες και οι κάτοικοι στα κεντρικά και βόρεια δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς η κακοκαιρία επικεντρώθηκε στο νότιο μέρος του νησιού.

Ο δήμαρχος Σκύρου, εμφανίστηκε χθες καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών. Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις