Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκύρος: Το αραιοκατοικημένο νησί που ποντάρει στην “πράσινη εμπειρία”! Το πρώτο eco friendly ξενοδοχείο που άνοιξε

Σκύρος: Το αραιοκατοικημένο νησί που ποντάρει στην “πράσινη εμπειρία”! Το πρώτο eco friendly ξενοδοχείο που άνοιξε
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην “πράσινη εμπειρία” των επισκεπτών ποντάρει το πρώτο eco-friendly ξενοδοχείο που άνοιξε στη Σκύρο στη μετά-καραντίνα περίοδο, βάσει και των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το 4άστερο “Nefeli Hotel” βρίσκεται στο νησί της Σκύρου, το οποίο τη φετινή περίοδο παρουσιάζει μια σημαντική δυναμική χάρη στο μεγάλο πλήθος μη οργανωμένων παραλιών, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα ελληνικά νησιά, όπως τονίζεται.

«Η Σκύρος έχει κατοχυρωμένη την οικολογική ταυτότητα, αφού αποτελεί έναν από τους 100 πιο «πράσινους» προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα “Green Destinations” που βασίζεται σε δείκτες αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης ενός τόπου. Στην ουσία, εμείς προσαρμοζόμαστε στον χαρακτήρα του νησιού, ώστε ο επισκέπτης να έχει μια ολοκληρωμένη “πράσινη” εμπειρία και στη διαμονή του με σεβασμό στο τοπίο του νησιού», αναφέρει ο ιδιοκτήτης Γιάννης Ευγενικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Ευγενικό, το ξενοδοχείο διαθέτει τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, ιδιόκτητο βιολογικό αγρόκτημα, συστήματα ανακύκλωσης, ενδημικά δέντρα και φυτά, αξιοποίηση βρόχινου νερού και άλλες οικολογικές λύσεις. Παράλληλα, συλλέγεται βρόχινο νερό σε ειδικές στέρνες για να ποτίζονται τα φυτά, ενώ ο κήπος διαθέτει τοπικά και ενδημικά φυτά και δέντρα, που έχουν προσελκύσει και αποδημητικά πουλιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις