Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σοκ με το γηροκομείο του θανάτου στα Χανιά – Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος της επιχείρησης

Σοκ με το γηροκομείο του θανάτου στα Χανιά – Αρνείται τα πάντα ο δικηγόρος της επιχείρησης
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Ένα θρίλερ σε πλήρη εξέλιξη. Μέσα σε έναν χρόνο, σε γηροκομείο των Χανίων, 68 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει. Οι αρχές αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα και έφτασαν στο σημείο να κάνουν και εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης.

Η έρευνα δεν «μένει» στα Χανιά, όπου βρίσκεται το γηροκομείο, αλλά έχουν ζητηθεί στοιχεία απ’ όλη την Κρήτη και τα ληξιαρχεία των άλλων τριών νομών για τους θανάτους ηλικιωμένων που είχαν μείνει στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ήδη, με παρέμβαση της εισαγγελίας, η Ασφάλεια Χανίων ξεκίνησε έρευνα για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, έως και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Και ενώ οι συγγενείς των 68 ηλικιωμένων ζητούν απαντήσεις γιατί ενώ τους είχαν πει ότι οι δικοί τους είχαν πεθάνει από ανακοπή καρδιάς, τώρα υπάρχει η υπόνοια πως μπορεί να έχουν πέσει θύματα ακόμη και εγκληματικής ενέργειας.

Η επιχείρηση, δια του δικηγόρου της, αρνείται τα όσα ακούγονται. Υποστηρίζει ότι όλα έχουν γίνει όπως πρέπει, πως δεν υπήρξε ούτε παραμέληση, ούτε διασπορά κορονοϊού, ούτε συγκάλυψη.

Αυτά και πολλά άλλα αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά, Γιάννης Σφακιωτάκης.

Click4more Χανιά: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 68 νεκρούς σε γηροκομείο – Τα νέα στοιχεία που σοκάρουν

Στη δήλωσή του, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα εύρυθμης λειτουργίας στη συγκεκριμένη δομή, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛΑΣ.

Υποστηρίζει επίσης ότι η εκταφή και η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό ηλικιωμένης από την Κίσσαμο, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα κακοποίησης. Αυτό είχε αναφερθεί και από τοπικά ΜΜΕ, πως στα οστά της γυναίκας δεν είχαν βρεθεί κατάγματα, ωστόσο στη σορό θα γίνει και περαιτέρω εξέταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr απαιτείται να γίνουν ακτινογραφίες και άλλου είδους εξετάσεις για να εξαχθεί μια ολοκληρωμένη ιατρική γνωμάτευση. Θα χρειαστεί, επίσης, να μελετηθεί πλήρως και ενδελεχώς και ο ιατρικός φάκελος της ηλικιωμένης διότι τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτόν θα οδηγήσουν σε πιο σίγουρα συμπεράσματα. Η ιατροδικαστική έρευνα πάντως, έχει πολλές φορές, οδηγήσει σε ανάλογες διαδικασίες, δηλαδή το πρώτο πόρισμα να μην έχει δείξει κάτι, αλλά η περαιτέρω διερεύνηση να αλλάξει τελείως το αρχικο πόρισμα. 

«Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο.

Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου», αναφέρει ο δικηγόρος στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

(1)Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00 /22-4-21-Αναρτήσεις ανώνυμες σε κάθε μορφής «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις