Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Βρεφονηπιοκόμος έκλεινε σε αποθήκη τα παιδιά για να τα τιμωρήσει
Eurokinissi

fΣοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την καταγγελία ότι βρεφονηπιοκόμος σε δημοτικό παιδικό σταθμό της πόλης έκλεινε τα παιδάκια σε αποθήκη για να τα τιμωρήσει.

Δύο βρεφονηπιοκόμοι του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης θα λάβουν κλήση σε απολογία τη Δευτέρα, μετά από την καταγγελία γονιών μιας τρίχρονης μαθήτριας.

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο μονίμων δημοτικών υπαλλήλων φέρεται να αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, όπως υποστηρίζει, συνετίσθηκαν.

Το αδιανόητο περιστατικό αποκαλύφθηκε με αφορμή την περιγραφή του μικρού κοριτσιού στον πατέρα της ότι η δασκάλα τους έβαζε στον χώρο της αποθήκης όταν δεν ήταν φρόνιμα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο, το συγκεκριμένο τμήμα του οποίου έχει κλείσει, με τα παιδιά να έχουν μοιραστεί σε άλλες τάξεις .

Ήδη πέντε με έξι οικογένειες παιδιών από το συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογη μεταχειρίση στα παιδιά τους.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξης:

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις