Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Σουβλάκια: Αυξήσεις και σενάριο για χρεώσεις ανάλογα με τα υλικά στο πιτόγυρο

Σουβλάκια: Αυξήσεις και σενάριο για χρεώσεις ανάλογα με τα υλικά στο πιτόγυρο

Νέες αυξήσεις στα σουβλάκια με τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Πάτρα και όχι μόνο να εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι. Πολλοί σκέφτονται να διαμορφώνεται η τιμή από τα υλικά που θέλει ο πελάτης…

Τα σουβλάκια αναμένεται να γίνουν πιο ακριβά μέσα στις επόμενες μέρες. Οι αυξήσεις χαρακτηρίζονται από τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων αναπόφευκτες. Το πιτόγυρο σπάει το φράγμα των 4 ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές με τους καταστηματάρχες να σκέφτονται τρόπους για να συγκρατήσουν τις τιμές. Στην Πάτρα οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα φαίνεται να φουντώνουν, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να κρύψουν τον έντονο προβληματισμό τους για την ακρίβεια.

Όπως επισημαίνουν ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Πάτρα, είτε θα υποστούμε γενικευμένη αύξηση της τιμής του πιτόγυρου, ώστε αυτή να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμη και στα 4 ευρώ, θυμίζοντας τιμοκαταλόγους τουριστικών περιοχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είτε θα δούμε αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε το πιτόγυρο να χρεώνεται ανάλογα με το περιεχόμενό του. 

Διότι το κόστος για τις πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι που περιέχει το σουβλάκι δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο. Η τιμή πώλησης του πιτόγυρου επηρεάζει ακόμη και την ψυχολογία των νοικοκυριών γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής.

Τα τελευταία 24ωρα, οι επαγγελματίες του κλάδου «επικοινωνούν» ότι έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να “σηκώσουν” τις τιμές πώλησης των πρώτων υλών. Για τους επαγγελματίες του κλάδου βέβαια, το να καταφύγουν μαζικά σε νέες ανατιμήσεις στέλνοντας την λιανική του τυλιχτού στα 4 ευρώ μπορεί να αποδειχτεί δίκοπο μαχαίρι.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με τους καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται ενώ οι μισθοί, για τους περισσότερους παραμένουν στα ίδια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις