Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα 140 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εγκρίθηκε

Στα 140 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εγκρίθηκε
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2018 σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που γίνεται κατ’ εντολήν του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας πως τα λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας έχουν μειωθεί κατά 60%.

Ο κ. Αγοραστός αναλύοντας τα στοιχεία είπε πως ο προϋπολογισμός για το 2018 ανέρχεται στο ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο υπάρχει κονδύλι 80 εκατομμυρίων ευρώ για έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον, ποσό 13 εκατομμυρίων ευρώ έχει προβλεφθεί για τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία και περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ για μισθοδοσίες των εργαζομένων.

«Είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος. Εμείς δεν βάζουμε στον προϋπολογισμό ούτε φόρους ούτε άλλες επιβαρύνσεις στους πολίτες. Δεν αρκεί για τη λειτουργία της Περιφέρειας, δεν αρκεί για τον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων, όπου έχουμε πάρα πολύ μεγάλα έξοδα. Μέσα στο προϋπολογισμό υπάρχει πρόβλεψη και για κοινωφελή ιδρύματα κλπ. Φυσικά και το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι το ΕΣΠΑ με περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα συζήσουμε την Πέμπτη» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις