Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Στα ίχνη σπείρας που “άνοιγε” σπίτια στην Ιστιαία η Αστυνομία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, διακριβώθηκε στο πλαίσιο έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας Ελλήνων, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε κλοπές και διαρρήξεεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας. Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο μελών της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα του 42χρονου “αρχηγικού” μέλους αυτής και ενός 27χρονου.

Σε βάρος τους αλλά και ακόμη δύο συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες, υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του 42χρονου, κινούμενοι εκ περιτροπής με αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του 42χρονου και του 27χρονου, προτιμούσαν να παραβιάζουν απομονωμένα σπίτια, αφού πρώτα διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων τους, κλέβοντας κυρίως χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2015, τα μέλη της σπείρας φέρονται να έκαναν 14 κλοπές – διαρρήξεις,  με τη λεία τους να ξεπερνά τις 34.000 ευρώ. Γίνεται μνεία ότι τα ταυτοποιημένα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για παρόμοια & άλλα αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί πλήρως η σύνθεση της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε