Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα Τρίκαλα ο πρόξενος της Τουρκίας για να δει οθωμανικούς τάφους που έφεραν στο φως αρχαιολόγοι

Στα Τρίκαλα ο πρόξενος της Τουρκίας για να δει οθωμανικούς τάφους που έφεραν στο φως αρχαιολόγοι
trikalavoice.gr

Τα ευρήματα με υπολείμματα οθωμανικών τάφων που ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια εργασιών ανάπλασης στα Τρίκαλα έφτασε στην πόλη για να επιθεωρήσει ο πρόξενος της Τουρκίας. «Η πλήρης αρμοδιότητα για αρχαιολογικά ευρήματα ανήκει στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων», ενημέρωσε τον Efe Ceylan (Εφέ Τσεϊλάν), ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο πρόξενος της Τουρκίας, Efe Ceylan (Εφέ Τσεϊλάν) συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο της γειτονικής χώρας, Ahmet Ergodan (Αχμέτ Ερντογάν) επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα για δεύτερη φορά, μετά τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ήρθαν στο φως οι οθωμανικοί τάφοι.

Ο κ. Ceylan – όπως σημειώνει το trikalavoice.gr – επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Στην ελληνοτουρκική συνάντηση σε καλό κλίμα στο Δημαρχείο Τρικκαίων συζητήθηκαν, επίσης, θέματα γενικότερης συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρήσεις στον εμπορικό τομέα, αλλά και ζητήματα ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τα ταφικά ευρήματα της οθωμανικής εποχής, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε στον πρόξενο ότι η πλήρης αρμοδιότητα για αρχαιολογικά ευρήματα ανήκει στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, με τους υπεύθυνους της οποίας ακολούθησε συνάντηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις