Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στα χρώματα της Αρμενίας ο Λευκός Πύργος – Εκδηλώσεις με κεριά και πανό για την Γενοκτονία

Στα χρώματα της Αρμενίας ο Λευκός Πύργος – Εκδηλώσεις με κεριά και πανό για την Γενοκτονία

Με αφορμή την Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 φωταγωγήθηκε ο  Λευκός Πύργος, ενώ έγιναν και συμβολικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης.

Ετσι ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε  με τα χρώματα της σημαίας της Αρμενίας προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος από τα 106 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Υπενθυμίζεται, ότι ολοκληρώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία 75 περίπου οχημάτων, με τους διαδηλωτές να βρίσκονται στο μνημείο του Λευκού Πύργου. Στο σημείο υπάρχει αστυνομία, ωστόσο η παρουσία της είναι διακριτική.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Αρμενίων το βράδυ του Σαββάτου από τα άτομα που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία για την ημέρα μνήμης.

Περίπου 100 άτομα, ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά, ανεμίζοντας τις σημαίες της Ελλάδας και της Αρμενίας, αποδίδουν φόρο τιμής στην ημέρα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, υπό το φως του φωταγωγημένου μνημείου του Λευκού Πύργου.

Κρατούν πανό, στα οποία αναγράφεται “Είμαστε λίγοι, αλλά μας φωνάζουν Αρμένιους” και “Είμαστε τα βουνά μας”, ενώ έχουν σχηματίσει τον αριθμό 106, με κεριά τα οποία έχουν τοποθετήσει σε πλαστικά ποτηράκια. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στα αρμένικα.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις