Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στάσιμη η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες

Στάσιμη η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν ξανά για να ξεκινήσουν τις ρίψεις ώστε να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτο 24ωρο στην Κεχριές Κορινθίας.

Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και η γενική εικόνα της κατάσταση είναι πολύ καλή. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα, κάνουν διαβροχή της περιοχής ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν οριστικά την κατάσταση.

Click4more Κόρινθος: Δεν εκκενώνεται το Σοφικό λέει η πυροσβεστική – Σε ύφεση η φωτιά

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Η φωτιά είναι πλέον στάσιμη δήλωσε χθες το βράδυ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη», ενώ πρόσθεσε «πως είναι επίτευγμα, που σε μια τέτοια μεγάλη και “δύσκολη” πυρκαγιά, δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Εξηγώντας γιατί είναι “δύσκολη” η συγκεκριμένη φωτιά, επισήμανε: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Επίσης, ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογράμμισε: «Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Φωτογραφίες: Reuters

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις