Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στάθης Ψάλτης: Η άγνωστη τελευταία εξομολόγηση – Οι ατάκες και τα δάκρυα του Σμαραγδή [vid]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Ο Στάθης Ψάλτης μέσα από ένα βίντεο που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Η χάρη που ζητάει από τον Γιάννη Σμαραγδή…

Ο Στάθης Ψάλτης που κατέθεσε την ψυχή του κατά τα γυρισματα της ταινίας για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη στο ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά, εκμυστηρεύεται σε ένα βίντεο ντοκουμέντο όλες εκείνες τις στιγμές και τα συναισθήματα που έζησε στα γυρίσματα υπό την καθοδήγηση του κρητικού σκηνοθέτη Γιάννης Σμαραγδή. Τα τελευταία λόγια του Στάθη Ψάλτη κατά τα making off της ταινίας είναι συγκλονιστικά.

Σε ένα λόγο που αποτελεί μανδύα στα όσα δύσκολα περνούσε λόγω της κατάστασης της υγείας του, πλέκει το εγκώμιο του Γ. Σμαραγδή, ενώ ο τρόπος με τον οποίο ζητάει χάρη από τον σκηνοθέτη να τον συμπεριλάβει στην επόμενη του ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, είναι ανατριχιαστικός προδιαθέτοντας τους πάντες για τον θλιβερό επίλογο της ζωής του. Το βίντεο που προβλήθηκε για πρώτη φορά και αποκλειστικά στην εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV, ράγισε την καρδιά του Γ. Σμαραγδή που δεν κατάφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε