Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σταύρος Καλαφάτης: Νέα έκκληση για εμβολιασμούς – «Σκεφτείτε ξανά για το καλό όλων των ανθρώπων σας»

Νίκος Αλιβιζάτος: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί παντού - Ιδιώνυμο για τα πλαστά πιστοποιητικά - Εκτός ΑΣΕΠ οι ανεμβολίαστοι

Προτροπή προς τους πολίτες να εμβολιαστούν απευθύνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, σε ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει φίλους και γνωστούς που έφυγαν άδικα, χτυπημένοι από τον κορονοϊό, επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή οι εννιά στους δέκα διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι και υπογραμμίζει: «αν κάθε δυο-τρεις από μας καταφέρουμε να πείσουμε έναν ανεμβολίαστο, η αυριανή μέρα θα είναι πιο όμορφη για όλους μας».

«Ξέρουμε όλοι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία των ανεμβολίαστων. Ότι οι εννιά στους δέκα διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι. Ότι όλα τα νέα παιδιά που δυστυχώς έφυγαν χτυπημένα από τον ιό ήταν ανεμβολίαστα.

Ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Αλλά και ότι στη χειμερινή περίοδο ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη περισσότερο, αφενός γιατί ο ιός είναι πολύ ανθεκτικότερος στις χαμηλές θερμοκρασίες και αφετέρου γιατί περιοριζόμαστε σε κλειστούς χώρους που ένα κρούσμα μπορεί να χτυπήσει όλους τους άλλους» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τονίζει ότι «παρόλα αυτά κάποιοι συμπολίτες μας διστάζουν ακόμη, να εμβολιαστούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους» και σημειώνει ότι όλοι «έχουμε χρέος να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους. Να τους προτρέψουμε να συμβουλευτούν σήμερα κιόλας το γιατρό τους. Να τους θυμίσουμε ότι η Εκκλησία απορρίπτει τις αιρετικές αντιθέσεις στον εμβολιασμό. Να τους πούμε να ξανασκεφτούν. Για να θωρακίσουν την υγεία τους και να προστατέψουν τη ζωή των δικών τους».

«Είναι κρίμα να υπάρχει τόσος πόνος όταν μπορούμε να τον αποτρέψουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς να κάνουμε ο καθένας ό,τι μπορεί» προσθέτει με νόημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις