Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Στερεά Ελλάδα: 10.000.000 ευρώ για τα σχολεία της περιφέρειας – “Να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα”!

Στερεά Ελλάδα: 10.000.000 ευρώ για τα σχολεία της περιφέρειας – “Να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα”!

Τη δεύτερη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην κατασκευή, τη βελτίωση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πρόσκληση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, προστίθεται στην ισόποση πρώτη πρόσκληση που εκδόθηκε για τον ίδιο σκοπό.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της δράσης αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμισης των συνθηκών στην εκπαίδευση σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού, αλλά και χρήσης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Για την πρόσκληση μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και οι υποδομές της σε ολόκληρη τη Στερεά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια έχει επιλέξει τον δρόμο «κόντρα στο ρεύμα που υποβαθμίζει την ποιότητα της Παιδείας με κατάργηση κατευθύνσεων και που προκαλεί προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις, στους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι έχει, ήδη, αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με τη δημιουργία νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, αλλά και με τη διαμόρφωση συνθηκών που επιτρέπουν την παροχή αναβαθμισμένων μεθόδων διδασκαλίας.

«Όταν μια χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση», είπε ο κ. Μπακογιάννης, «αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να φροντίζεις με τις παρεμβάσεις σου να προστατεύεις την καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει όμως, παράλληλα, να σχεδιάζεις και να κοιτάς προς το μέλλον για να ξεφύγεις από την κρίση. Αυτό κάνουμε κι εμείς στην Περιφέρεια. Κινούμαστε σε δύο βασικούς άξονες.

Ο ένας αφορά στο παρόν, στις άμεσες λύσεις και τις ισορροπίες που πρέπει να τηρούμε κάθε μέρα. Ο δεύτερος είναι αυτός που ανοίγει το δρόμο για το μέλλον. Δηλαδή, για τις συνθήκες που δημιουργούμε ώστε να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο ποιότητας της ζωής μας. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση αυτής της πρόσκλησης.

Το ίδιο έγινε και με την προηγούμενη, για άλλα 10 εκατ. ευρώ. Σημασία έχει όμως ότι κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε χρήματα για έργα και υποδομές, έχει αποτέλεσμα και αποδίδει. Αυτό είναι το σημαντικό». Ευχήθηκε, δε, κάποια στιγμή το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί τη σημασία των παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στην Παιδεία, αλλά και σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ποιότητα της καθημερινότητας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις