Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επιστολή αγανάκτησης του Δημάρχου Σκύρου στον Τσίπρα: Θα φύγουν οικογένειες από το νησί γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές!

Επιστολή αγανάκτησης του Δημάρχου Σκύρου στον Τσίπρα: Θα φύγουν οικογένειες από το νησί γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, με την ελπίδα να λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές…

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος αναφέρει: “Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την πλήρωση των κενών θέσεων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας, καθώς είναι για μας αδιανόητο, εν έτη 2018 τα παιδιά των ελληνικών νησιών να μην δύνανται να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος, ολοένα και περισσότεροι γονείς να εγκαταλείπουν το νησί μας, ακριβώς για το ότι δε μπορεί να παρασχεθεί στα παιδιά τους αξιοπρεπής εκπαίδευση. Είναι ένα από τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σήμερα και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε για την επίλυσή του”.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος στο newsIT.gr

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετική επιστολή από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων σχολείου, τα παιδιά από το Γυμνασίου Σκύρου κάνουν μάθημα μόνο 2 με 3 ώρες μάθημα, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές.

“Αναρωτιόμαστε αν ο απώτερος σκοπός της πολιτείας είναι να μας αναγκάσει να φύγουμε από τον τόπο μας και να ερημώσουν τα νησιά μας” αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, η οποία υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, ότι τις περασμένες Απόκριες, η Σκύρος φιλοξένησε και τον ίδιο…

Ακούστε τι είπε στο newsIT.gr εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις