Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Χιονίζει στη Λαμία – Σε ποια σημεία χρειάζονται οι αλυσίδες

Χιονίζει στη Λαμία – Σε ποια σημεία χρειάζονται οι αλυσίδες
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας είναι σήμερα η Φθιώτιδα, με έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά…

Χιονίζει αυτή την ώρα προς Καρπενήσι, προς Δομοκό και προς Μπράλο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία, αφού ενεργούν μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς ή του Δήμου Λαμιέων.

Αλυσίδες χρειάζονται μόνο οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα “Π. Μπακογιάννης”.

Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο στις περιοχές που χιονίζει.

Χιόνι έχει πέσει και γύρω από τη Λαμία, από τα 400-500 μέτρα και πάνω, ενώ στη βόρεια πλευρά της πόλης ρίχνει χιονόνερο.

Αρκετά χωριά του Δήμου Λαμιέων έχουν ντυθεί στα λευκά, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Οίτη, η Παύλιανη, καθώς και η Καστανιά, το Περιστέρι και ο Πύργος και άλλα στην περιοχή της Υπάτης. Ο Δήμος Λαμιέων έχει στείλει μηχάνημα από το πρωί προς τον Πύργο της Υπάτης και είναι σε ετοιμότητα να παρέμβει όπου αλλού του ζητηθεί.

Οι οδηγοί που θα κινηθουν σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Στο πόδι είναι η Πολιτική Προστασία και η Τροχαία, που παρακολουθούν τη στάθμη του Σπερχειού στα επίμαχα σημεία στον κάμπο της Λαμίας.

Κανένα πρόβλημα μεχρι στιγμής στο εθνικό δίκτυο, παρά την έντονη βροχόπτωση από τα ξημερώματα μεχρι και αυτή την ώρα.

Πηγή: LamiaReport

 

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις