Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου
ΦΩΤO GRTIMES

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, έφτασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αυτή την ώρα γίνεται η επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Το «παρών» μεταξύ άλλων δίνουν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλιδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά ενώ απαγορεύτηκε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν τον χώρο του ιερού Ναού, με την αστυνομία να τους οδηγεί στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Μόνο το κρατικό κανάλι EΡT είχε πρόσβαση στον ιερό χώρο κατά τη διάρκεια της δοξολογίας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά. Θυμίζουμε, ότι λίγο νωρίτερα, πλήθος πιστών έσπευσε στον Ιερό Ναό για να ανάψει κερί, να προσκυνήσει αλλά και να κοινωνήσει, ενώ δεν αποτράπηκε να παρατηρηθούν περιπτώσεις συνωστισμού (δείτε εδώ).

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις