Site icon NewsIT

Στην Θράκη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: Εξετάζει φοιτητές που επέστρεψαν από Τουρκία

29.03.2020 | 16:36
Στην Θράκη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: Εξετάζει φοιτητές που επέστρεψαν από Τουρκία

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβει στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου για να παρευρεθεί στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην περιοχή, σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου 2020. Με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέβησαν Στην Κοζάνη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και οι υπαρχηγοί της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα μετά την νέα απόφαση να παραταθεί η καραντίνα έως τις 6 Απριλίου στα χωριά Δαμάσκηνα και Δραγασιά Κοζάνης, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του Δημάρχου Βοΐου, καθώς κι άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων. Ο Υφυπουργός μετά την σύσκεψη, επισκέφθηκε με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, τα δύο χωριά ενώ μαζί του ήταν και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τον Δήμαρχο Χρήστο Ζεύκλη. Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει με προορισμό τον Έχινο της Ξάνθης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατέφθασε την Κυριακή (29.03.2020) στη Θράκη και προχωρά στην εξέταση των φοιτητών που επέστρεψαν από την Τουρκία.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που μετέβη στη Θράκη εξετάζει τα δείγματα των φοιτητών ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι φορείς του κορονοϊού ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι φοιτητές από την Ξάνθη και την Κομοτηνή που σπουδάζουν στην Τουρκία επέστρεψαν τις τελευταίες ημέρες.

Οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, όπου και φιλοξενούνται.

Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στους φοιτητές αναμένονται τη Δευτέρα (30.03.2020).

πηγή: xanthinea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version