Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον Δήμαρχο Λέσβου το βραβείο του ιδρύματος Ούλοφ Πάλμε

Στον Δήμαρχο Λέσβου το βραβείο του ιδρύματος Ούλοφ Πάλμε

Το ετήσιο γνωστό και σημαντικό βραβείο του ιδρύματος «Ούλοφ Πάλμε», αποφάσισε να απονείμει το συμβούλιο της οργάνωσης στο δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό και στην δήμαρχο της Λαμπεντούζα, Τζιούσι Νικολίνι, «για την παραδειγματική ηγεσία τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας, σώζοντας χιλιάδες ζωές και δίνοντάς σε όλους ελπίδα και πίστη για το μέλλον».

Μαζί με τους συμπολίτες τους, ο κ. Γαληνός και η κ. Νικολίνι – αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος – άνοιξαν τις κοινωνίες τους σε συνανθρώπους που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τον πόλεμο και τον τρόμο. «Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο και βάναυσο κόσμο, έδειξαν ότι είναι σημαντικότερο να προστατεύουμε ανθρώπους, παρά σύνορα» επισημαίνεται.

Το ίδρυμα Ούλοφ Πάλμε είναι ένα διεθνές κέντρο που εργάζεται υπέρ των αρχών της δημοκρατίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – αρχές τις οποίες στήριξε με πάθος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Ούλοφ Πάλμε. Ιδρύθηκε το 1992 από το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, την Σουηδική Συνομοσπονδία Εμπορίου και την Σουηδική Ένωση Συνεργασίας. Τα μέλη του συμβουλίου αποτελούνται από εκπροσώπους των τριών ιδρυμάτων. 

«Το βραβείο ανήκει στους χιλιάδες πολίτες της Λέσβου που δε δύσκολες ώρες υπήρξαν πραγματικοί αλληλέγγυοι σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. Πολίτες στους οποίους δεν αξίζει, ούτε η εγκατάλειψη αλλά ούτε και η μετατροπή της Λέσβου σε ένα ιδιότυπο Ellis Island» είπε ο κ. Γαληνός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε δηλώσεις του για το βραβείο.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στην Στοκχόλμη στις 31 Ιανουαρίου, επέτειο των γενεθλίων του Σουηδού πρωθυπουργού, που δολοφονήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1986. Αν ο Πάλμε ζούσε σήμερα θα ήταν 90 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε