Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στυλίδα: Οι κλέφτες πήγαν μετά για σουβλάκια αλλά… δεν πρόλαβαν να χωνέψουν

Στυλίδα: Οι κλέφτες πήγαν μετά για σουβλάκια αλλά… δεν πρόλαβαν να χωνέψουν
ΦΩΤΟ από το lamianow

Τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών αρχών σε συνδυασμό με το σύστημα ασφάλειας των τραπεζικών συναλλαγών γλίτωσαν από τα χειρότερα έναν 53χρονο, ο οποίος πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωράφι του σε ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας για να κάνει εργασίες.

Την ώρα που που έκανε τις εργασίες του είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του λίγα μέτρα πιο εκεί (σε ερημική τοποθεσία). Ξαφνικά τρία άτομα -πιθανότατα Ρομά- (που μάλλον αναζητούσαν βάνες ή μετασχηματιστές στους αγρούς) προσέγγισαν το αυτοκίνητό του, που για κακή του τύχη ήταν ξεκλείδωτο και στο εσωτερικό του βρισκόταν το τσαντάκι στο οποίο είχε όλα τα σημαντικά του έγγραφα.

Ο 53χρονος άνδρας (που είχε πάνω του το κινητό του τηλέφωνο) δεν αντιλήφθηκε αρχικά την κλοπή αλλά κατάλαβε πως κάτι συνέβαινε όταν τον ενημέρωσαν αρχικά με SMS και εν συνεχεία με τηλέφωνο από την τράπεζα για ασυνήθιστη συναλλαγή! Αφού ενημερώθηκε, μπλόκαρε τις κάρτες και βοήθησε τις αρχές να συλλάβουν τους δράστες!

Πώς “λειτούργησαν” οι δράστες

Οι τρεις ληστές είχαν βρει το πορτοφόλι του το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες, βιβλιάρια τραπέζης και άλλα πολύτιμα έγγραφα καθώς και ένα ποσό κοντά στα 50 ευρώ. Αφού αφαίρεσαν τις κάρτες και το χρηματικό ποσό βγήκαν… για ψώνια! Για την ακρίβεια ψώνισαν με την διαδικασία των ανέπαφων συναλλαγών 3(!) φορές κρέας, άλλες 3 φορές έβαλαν βενζίνη, αγόρασαν τσιγάρα και άλλα ψιλικά φτάνοντας από την Στυλίδα μέχρι και το Λιανοκλάδι για να κάνουν τις… αγορές τους.

Πώς τους έπιασαν

Ο 53χρονος ενημερώθηκε από την τράπεζα για την ώρα και τα ποσά των συναλλαγών και άμεσα κατευθύνθηκε στο ΑΤ Στυλίδας για να καταγγείλει το περιστατικό. Οι αστυνομικοί πήγαν στα καταστήματα που είχαν κάνει τις ανέπαφες συναλλαγές οι τρεις κλέφτες και αφού εξέτασαν τις κάμερες και τις αντιστοίχησαν με τις συναλλαγές έδωσαν σήμα και στο Α.Τ Λαμίας για το συγκεκριμένο όχημα.

Άμεσα άνδρες της Άμεσης Δράσης τους αναζήτησαν και τους εντόπισαν σε κατάστημα εστίασης να γευματίζουν με “πιτόγυρα” κατά το ρεπορτάζ! Οι τρεις ληστές αρχικά αρνήθηκαν την κλοπή λέγοντας πως βρήκαν το τσαντάκι στον δρόμο αλλά λίγο αργότερα κατέληξαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο ΑΤ Λαμίας. Στο ενδιάμεσο ενημέρωσαν και τον κάτοχο που είχαν κρύψει το τσαντάκι που του έκλεψαν για να επιστρέψει η καρδιά του στην θέση της. Οι συνολικές απώλειες για το θύμα ήταν κοντά στα 200 ευρώ.

Το όλο περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 ώρες. Η κλοπή έγινε περίπου στις 11 το πρωί ενώ οι τρεις δράστες είχαν καταλήξει με χειροπέδες λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι.

Πηγή: lamianow

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις