Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Suzanne Eaton: Συγκέντρωση στα Χανιά με σύνθημα “φτάνει πια” στη βία

Suzanne Eaton: Συγκέντρωση στα Χανιά με σύνθημα “φτάνει πια” στη βία

Συγκέντρωση διαμαρτυρία στη μνήμη της Suzanne Eaton, που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο στις αρχές Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Η συγκέντρωση για τη Suzanne Eaton έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά. Πολίτες των Χανίων και τουρίστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα- συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν η ψυχοθεραπεύτρια Κυριακή Γιαννουδάκη και η ψυχολόγος Δέσποινα Φαλελάκη, με σκοπό να γίνουν σαφή και ξεκάθαρα τα δικαιώματα των γυναικών στη ζωή.

“Με αφορμή την δολοφονία της Suzanne Eaton κινηθήκαμε για να μιλήσουμε για την πόλη μας, αλλά και για όλη την Κρήτη, για την βία, ενδοιοικογενειακή και μη, που κάθε χρόνο έχουμε δυστυχώς αύξηση των ποσοστών του φαινομένου και κάτι πρέπει να κάνουμε…” δήλωσε αρχικά στο zarpanews.gr η κα Γιαννουδάκη και πρόσθεσε:

“Επειδή ο τρόπος της δολοφονίας της Suzanne Eatonήταν φρικιαστικός έγινε πολύ “θόρυβος”, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε και για όλες αυτές τις ανώνυμες γυναίκες, που μέσα από τις κλειστές πόρτες υποφέρουν. Κυρίως αυτές θέλουμε να υποκινήσουμε, ώστε να κάνουν κάτι και να σπάσουν τη σιωπή τους.

Όλοι εμείς, άνδρες και γυναίκες, που είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το φαινόμενο, πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τόπο τόπο συνάντησης, απέναντι σε οποιαδήποτε πατριαρχική κουλτούρα, που μας δημιουργεί αυτό το φαινόμενο. Τα στερεότυπα και οι αντιλήψεις που ακόμη στον τόπο μας καλά κρατούν” τόνισε η Κυριακή Γιαννουδάκη, που, όπως και η κα Φαλελάκη, δεν παραβρέθηκε στην αποψινή εκδήλωση με την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά ως γυναίκα-πολίτης των Χανίων.

Η συγκέντρωση, στην οποία δέσποζε το πανό με την εικόνα της Suzanne Eaton ξεκίνησε με μουσική από μεμονωμένους καλλιτέχνες που ένωσαν τις φωνές και τις μελωδίες τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους για το φαινόμενο της βίας.

Πηγή: zarpanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις