Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σχεδόν 1.500 οι παραβιάσεις σε ταχογράφους φορτηγών στη δυτική Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022

Σχεδόν 1.500 οι παραβιάσεις σε ταχογράφους φορτηγών στη δυτική Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σχεδόν 1.500 είναι οι παραβιάσεις που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 από την Τροχαία κατά τη διάρκεια ελέγχων σε ταχογράφους φορτηγών, τα οποία κινούνταν στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.491 παραβιάσεις μετά από στοχευμένους ελέγχους που έκαναν αστυνομικοί των τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και των Α’ και Β’ τμημάτων Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων σε ταχογράφους φορτηγών.

Σημειώνεται ότι έγιναν πάνω από 2.500 ειδικοί έλεγχοι στους αυτοκινητόδρομους της Ιόνιας οδού και της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • 21 παραβάσεις για μηχανισμούς επέμβασης και αλλοίωσης δεδομένων ταχογράφων σε φορτηγά. Οι μηχανισμοί αποτελούνταν από ηλεκτρονική συνδεσμολογία (διακόπτες, καλώδια, ηλεκτρονικά τσιπ) και μαγνήτες, με τους οποίους πραγματοποιούνταν σκόπιμη επέμβαση στον ταχογράφο του οχήματος, σχετικά με την δραστηριότητά του οδηγού, όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.
  • 40 παραβάσεις κατά τις οποίες οι οδηγοί των φορτηγών χρησιμοποιούσαν κάρτες ταχογράφων άλλων οδηγών.
  • 1.430 άλλες παραβάσεις σχετικά με την λειτουργία και τις καταγραφές των ταχογράφων.

Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των παραπάνω φορτηγών επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις, καθώς και κατά περίπτωση ακινητοποιήσεις των οχημάτων μέχρι την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του ταχογράφου.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι ειδικοί έλεγχοι στα φορτηγά θα συνεχισθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις