Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συναγερμός για ορειβάτες στον Όλυμπο που χάθηκαν μετά το χτύπημα χιονοστιβάδας

Συναγερμός για ορειβάτες στον Όλυμπο που χάθηκαν μετά το χτύπημα χιονοστιβάδας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σε εξέλιξη είναι από τις 15.15 το μεσημέρι στον Όλυμπο επιχείρηση των αρχών και εθελοντών διασωστών, για τον εντοπισμό και τη διάσωση δύο αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη, σύμφωνα με την μαρτυρία του οποίου, οι δύο φίλοι του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην περιοχή Ξερολάκι!

Την είδηση επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία κάνει λόγο για σοβαρό ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, ο τρίτος ορειβάτης, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου, για το περιστατικό, τη συχνότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ, μέλη της οποίας σπεύδουν στο σημείο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και του τρίτου ορειβάτη, μαζί με κλιμάκιο εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο τρίτος ορειβάτης, που ενημέρωσε για το περιστατικό, είναι καλά στην υγεία του, πλην όμως σε κατάσταση σοκ και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές. Οι τρεις ορειβάτες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι Έλληνες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις