Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός σε 4 δήμους της Πέλλας για τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία – Κάνει εξαγωγές σε 85 χώρες!

Συναγερμός σε 4 δήμους της Πέλλας για τα 114 κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία – Κάνει εξαγωγές σε 85 χώρες!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη αγωνία στους κατοίκους των τεσσάρων περιοχών από τις οποίες προέρχονται οι εργαζόμενοι του εργοστασίου κονσερβοποιίας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωση της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Από εκείνη τη στιγμή, σήμανε συναγερμός στους 4 δήμους του νομού Πέλλας.

Click4More: Μέρες μετράνε “θετικούς” στην κονσερβοποιία της Σκύδρας! Πώς φτάσαμε στα 114 κρούσματα κορονοϊού – Έκλεισε σχολείο

Σύμφωνα με το Thesstoday, στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 400 υπάλληλοι οι οποίοι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δουλεύουν κατανεμημένοι σε τρεις βάρδιες το 24ωρο, επί 7 ημέρες την εβδομάδα.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από τους δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας και για το λόγο αυτό υπάρχει ιδιαίτερη αναστάτωση αφού είναι η δεύτερη μεγάλη “εστία” κορονοιού στην περιοχή, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε κονσερβοποιεία στα Γιαννιτσά.

Μετά τις εξελίξεις, αναστέλλεται η λειτουργία της κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, πηγαίνει εσπευσμένα στην περιοχή, μαζί με την Φλώρα Κοντοπίδου, Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ασθενής “μηδέν” είναι μία γυναίκα, εργαζόμενη στο εργοστάσιο. Μάλιστα, σε αυτό εργάζονται και μέλη της οικογένειάς της.

Μετά την εξάπλωση του ιού έχει κλείσει και σχολείο, στην περιοχή Λουτροχωρίου. Το επιβεβαίωσε μιλώντας στο newsit.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο newsit.gr:

“Ο ΕΟΔΥ δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι. Όπως μάθαμε τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την δειγματοληψία που έγινε προχθές σε όλο το προσωπικό. Όλα ξεκίνησαν από μια εργαζόμενη της κονσερβοποιίας, η οποία είχε κάποια συμπτώματα και στο τεστ του κορονοϊού βρέθηκε θετική. Από την ίδια κόλλησε και ο σύζυγος της ενώ έκλεισε και το σχολείο Λουτροχωρίου. Αμέσως ξεκίνησε η φάση της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα από την στιγμή που η γυναίκα ερχόταν στη δουλειά της να πάρουν δείγματα και από τους εργαζόμενους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στο οποίο εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα είναι μεγάλη εταιρία κονσερβοποιημένων ροδάκινων η οποία έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 85 χώρες μεταξύ των οποίων στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στον Καναδά, στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Πηγή: thesstoday

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις