Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστικές δηλώσεις Δαβάκη: Κάθε μέρα και πιο χαμηλά η ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ για ρατσιστικές δηλώσεις Δαβάκη: Κάθε μέρα και πιο χαμηλά η ΝΔ

Οργισμένη ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Δαβάκη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε σχολείο στη Σπάρτη… απαγόρευσε ούτε λίγο ούτε πολύ στους ρομά (σ.σ τους οποίους μάλιστα αποκάλεσε «γύφτους») να τον ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μέρα με τη μέρα η ΝΔ σύρεται όλο και πιο χαμηλά από την ακροδεξιά της τάση». Όπως σημειώνει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνιστούν προσβολή όχι μόνο για τους ρομά αλλά και για την ίδια Δημοκρατία.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει, αλλιώς όπως αναφέρει «θα είναι συνυπεύθυνος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Δαβάκη:

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις