Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Σύρος: Αυτό είναι το πλοίο “φάντασμα” που ετοιμάζεται να γίνει καινούργιο – Σε εξέλιξη οι εργασίες [pics]

Σύρος: Αυτό είναι το πλοίο “φάντασμα” που ετοιμάζεται να γίνει καινούργιο – Σε εξέλιξη οι εργασίες [pics]

Στο πλοίο είναι αποτυπωμένα τα σημάδια της εγκατάλειψης και της «ταλαιπωρίας». Μοιάζει περισσότερο με πλωτό που περιμένει να οδηγηθεί για σκραπ σε διαλυτήριo, παρά με πλοίο που ετοιμάζεται για «γενναία» επισκευή…

To ΕΓ/ΟΓ “Azores Express” απέκτησε νέο όνομα και ετοιμάζεται να επιστρέψει στα ταξίδια. Το πρώην “Aeolos” βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στο λιμάνι της Σύρου (πλαγιοδετημένο στην προβλήτα κρουαζιεροπλοίων), αναμένοντας να εισέλθει για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο Νεωρίου.

Στο πλοίο είναι αποτυπωμένα τα σημάδια της εγκατάλειψης και της «ταλαιπωρίας». Μοιάζει περισσότερο με πλωτό που περιμένει να οδηγηθεί για σκραπ σε διαλυτήριo, παρά με πλοίο που ετοιμάζεται για «γενναία» επισκευή.

Το «Azores Express» της Hellenic Med Ferries άλλαξε πρόσφατα ονομασία και ενόψει της τουριστικής περιόδου προετοιμάζεται για να βάλει πλώρη στις πορτογαλικές Αζόρες. Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το ιταλικό σκαρί της ελληνικών συμφερόντων Hellenic Med Ferries θα πραγματοποιήσει το δεξαμενισμό του στα ανανεωμένα ναυπηγεία του Νεωρίου στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ σύντομα θα ταξιδέψει για το εξωτερικό, καθώς έχει ναυλωθεί στις Αζόρες για λογαριασμό της Atlanticoline.

Στις επόμενες φωτογραφίες, βλέπουμε το πέρασμα του πλοίου από το δίαυλο του Περάματος προς το Σαρωνικό κόλπο…

Το πλοίο στον Σαρωνικό προς Σύρο

Πηγή: arxipelagos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις