Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σύρος: Το δημόσιο αγόρασε αυτό το οικόπεδο με 300.000 ευρώ – Το σχέδιο της επόμενης μέρας

Σύρος: Το δημόσιο αγόρασε αυτό το οικόπεδο με 300.000 ευρώ – Το σχέδιο της επόμενης μέρας

Στα 300.000 ευρώ “έκλεισε” τελικά η συμφωνία ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Καθολική Επισκοπή Σύρου για την αγορά του οικοπέδου εκτάσεως 19 στρεμμάτων στη θέση Λιβάδια στο Μάννα Σύρου προκειμένου να δημιουργηθεί νέος πολυχώρος αθλητισμού, πολιτισμού και συνεδριακό κέντρο.

Το οικόπεδο το οποίο ανήκει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, θεωρήθηκε το πλέον κατάλληλο για την αξιοποίηση και τη δημιουργία του νέου πολυχώρου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προχωρά στην αγορά του για να ακολουθήσουν οι επόμενες διαδικασίες σχεδιασμού και προετοιμασίας του έργου.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας καθορίστηκε και ψηφίσθηκε το τελικό τίμημα για την αγορά του οικοπέδου, το οποίο διαμορφώθηκε στις 300.000 ευρώ.

Προσεχώς θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της αγοράς και η μεταβίβαση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει παρθεί απόφαση ώστε να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης της μελέτης του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 620.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις