Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)
ΦΩΤΟ GRTIMES

Μπορεί να τοποθετήθηκαν καρέκλες έξω από το ναό, μπορεί επίσης όλοι οι πιστοί να φορούσαν -υποχρεωτικά- μάσκες, ωστόσο η Θεία Κοινωνία, έγινε κανονικά παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Κάποιοι θεωρούν ότι το να λάβουν τη θεία κοινωνία από το ίδιο κουτάλι με… δεκάδες άλλους ανθρώπους, δεν βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Μάλιστα, όπως θα δείτε παρακάτω, ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά.

Πλήθος πιστών έσπευσε από νωρίς να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κεράκι – στον προαύλιο χώρο – στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Click4More: Θεσσαλονίκη: Μάσκες για όλους εκτός από τους… ιερείς στον Άγιο Δημήτριο

Σύμφωνα με το GRTIMES, Οι πιστοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν αρχικά τη Θεία Κοινωνία στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εσωτερικό χώρο.

Σημειώνεται δε, ότι κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα, ενώ παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

Στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις