Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Ύδρα – Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει το νησί

Ταλαιπωρίας συνέχεια στην Ύδρα – Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει το νησί

Οργισμένοι κάτοικοι και τουρίστες στην Ύδρα που παραμένουν από τις 5.30 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα αλλά και νερό. Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Η νύχτα ήρθε, το ρεύμα όχι. Από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (26.08.2018) η Ύδρα έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ υπάρχουν και προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

«Έχουμε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί από τις 05:30 το πρωί. Δεν υπάρχει ρεύμα πουθενά. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα. Περιμένουμε από την ΔΕΗ», τόνισε στο newsit.gr ο δήμαρχος της Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης.

Το πρόβλημα στο νησί είναι τεράστιο. Όχι μόνο γιατί αυτή την περίοδο είναι γεμάτο τουρίστες, οι οποίοι μαζί τους κατοίκους υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία αλλά και γιατί τόσες ώρες χωρίς ρεύμα υπάρχει φόβος πως ευπαθή προϊόντα που βρίσκονται στα ψυγεία μπορεί να χαλάσουν.

Αν και η Ύδρα έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 05:30 τα ξημερώματα, η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ ήρθε στις… 17:00 (περίπου) το απόγευμα. Λίγο πριν συμπληρωθούν 12 ώρες από τη βλάβη στο νησί δηλαδή.

Από τις μέχρι στιγμής επιθεωρήσεις που έχουν γίνει, έχει προκύψει ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από τα δυο υποβρύχια καλώδια που ηλεκτροδοτούν την Ύδρα. Οι τεχνικοί ψάχνουν με τα… πόδια το πρόβλημα, αφού στο νησί απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων!

Άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Όλη η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος στην Ύδρα

Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου (σ.σ. Αυγούστου εννοεί…) 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις