Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Τάσος Μπερδέσης: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία – Η αστυνομία κοντά στους ηθικούς αυτουργούς

Τάσος Μπερδέσης: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία – Η αστυνομία κοντά στους ηθικούς αυτουργούς

Ο Τάσος Μπερδέσης έπεσε νεκρός με 14 σφαίρες σε ένα έγκλημα που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη δολοφονία…

O φόνος του Τάσου Μπερδέση φαίνεται να μην έχει σχέση με την Πάτρα. Σιγά – σιγά έρχονται και τα στοιχεία στο προσκήνιο, που από την αρχή επεξεργάζονταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που καταδεικνύουν σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, ότι το έγκλημα σχετίζεται με αντιπαλότητες για τον έλεγχο του «τριγώνου» Γαλατσίου – Κυψέλης – Νέας Ιωνίας .

Πολύ προσεκτικά, αξιόπιστη, υψηλόβαθμη πηγή της ΕΛΑΣ παραδέχεται ότι κοινή συνισταμένη των 5 φόνων (του Πατρινού Τάσου Μπερδέση, των Μαν Κασπίρη, Δημ. Μάλαμα, του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ και του Χάρη Κοντογιώργη) είναι ένας στενός πυρήνας ηθικών αυτουργών οι οποίοι είναι γνωστοί στην Ασφάλεια και είναι εκείνοι που έδωσαν τις εντολές στους εκτελεστές για τις δολοφονίες. Το «δέσιμο» των υποθέσεων θα πάρει χρόνο, υπάρχει όμως η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα εξιχνιασθούν τα 5 εγκλήματα που συντάραξαν τη χώρα.

Ήταν 1η Ιουνίου του 2021 όταν πληρωμένοι εκτελεστές «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον γνωστό πυγμάχο, παλιό γνώριμο της αστυνομίας, μία ημέρα μετά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Σεπόλια, με θύμα σεσημασμένο αλλοδαπό. Αγνοώντας κάθε κίνδυνο τον εκτέλεσαν 09:00 το πρωί , την ώρα που έμπαινε στο γυμναστήριό του.

Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δυο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα διακόπτοντας τις επαφές του με την Αχαΐα δέχτηκε 14 σφαίρες και έπεσε νεκρός. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα στέκια και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι δολοφόνοι πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 09.00 θα έφευγε από το γυμναστήριο και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα σκούρο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις