Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τέμπη: Απόφαση για κοινή δράση πήραν οι συγγενείς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας

Τέμπη: Απόφαση για κοινή δράση πήραν οι συγγενείς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας

Οι συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη συναντήθηκαν το μεσημέρι στη Λάρισα. Ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους…

Συνάντηση οικογενειών 30 θυμάτων και βαριά τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη έγινε το μεσημέρι στη Λάρισα, σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο κτίριο Θεοφράστου. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ακριβής ενημέρωση όλων των συγγενών σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού ήταν σημαντικό να διαμορφωθεί κοινή γραμμή ενόψει της δίκης που αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν μόνο μέλη οικογενειών χωρίς τους δικηγόρους τους. Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμός και σε νομικό επίπεδο, έτσι ώστε όλες οι κινήσεις πλέον να γίνονται συντεταγμένα προς μια κοινή γραμμή, αποφεύγοντας ενέργειες που ίσως να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένα ζήτημα που συζητήθηκε αρκετά ήταν η ανάγκη για περιορισμό των fake news και οποιασδήποτε υπερβολής ή ανακρίβειας που ενδεχομένως να θέτει συνολικά υπό αμφισβήτηση την εξέλιξη της διερεύνησης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΔΑΠΟ ενημέρωσαν τους συγγενείς, έλυσαν απορίες και εξήγησαν αρκετά τεχνικά θέματα, ώστε να μην υπάρχουν κενά και αμφισβητήσεις, ενώ έγινε συγκεκριμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση ανά περίπτωση για όσες οικογένειες ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τον δικό τους άνθρωπο.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ενεργοποιηθεί και η νέα ιστοσελίδα που ετοιμάζουν αυτές τις μέρες οι οικογένειες των θυμάτων, προκειμένου να υπάρχει εκεί συγκεντρωμένη η πληροφορία και η ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις