Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέσσερις συλλήψεις στη βόρεια Ελλάδα για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Τέσσερις συλλήψεις στη βόρεια Ελλάδα για παράνομη διακίνηση μεταναστών
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας και αφορούν τρεις αλλοδαπούς και μια Ελληνίδα, οι οποίοι εμπλέκονταν σε παράνομες μεταφορές διακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, με τις μεταφορές να γίνονται με οχήματα που είχαν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να κρύβουν τους ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύλληψη έγινε, χθες Κυριακή (7.8.2022) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν κοντά στις Φέρες έναν ακόμη αλλοδαπό και μία Ελληνίδα, που είχαν μεταφέρει το παραπάνω όχημα, το οποίο είχε και πλαστές πινακίδες, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου το παρέλαβε ο οδηγός – διακινητής, χωρίς να έχει ο ίδιος άδεια οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (8.8.2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη με ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις