Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα επιστρέψει στο χωριό του… Στον Άρατο Ροδόπης η κηδεία του Έλληνα “ήρωα του Μονάχου”

Θα επιστρέψει στο χωριό του… Στον Άρατο Ροδόπης η κηδεία του Έλληνα “ήρωα του Μονάχου”

Τη Δευτέρα θα επισκεπτόταν τον Άρατο Ροδόπης, όπως κάθε χρόνο, για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές ο άτυχος 18χρονος που έπεσε νεκρός, όταν με αυτοθυσία έβαλε το σώμα του ως ασπίδα για να προστατεύσει την αδελφή του, από τις σφαίρες του ιρανογερμανού μακελάρη του Μονάχου.

Γεννημένος το 1999 στο Μόναχο, από γονείς μετανάστες, ο Χουσεϊν διατηρούσε πολλούς συναισθηματικούς δεσμούς με το μέρος καταγωγής του, το οποίο επισκεπτόταν τακτικά.

Έτσι σκόπευε να κάνει και φέτος, ωστόσο η μοίρα του επιφύλασσε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.

Στη βόλτα για τα τελευταία ψώνια πριν το ταξίδι στην πατρίδα, έμελλε να χάσει τη ζωή του από τα πυρά του Άλι Ντέιβιντ Σονμπόλι…

Ο πατέρας του στο άκουσμα της τραγικής είδησης κατέρρευσε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Μονάχου. Όπως όλα δείχνουν δεν θα μπορέσει να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο του γιο, η κηδεία του οποίου θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη στον Άρατο, που δεν πρόλαβε να επισκεφτεί ζωντανός…

Στο χωριό όλοι είναι σοκαρισμένοι από τη θλιβερή είδηση και όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την οικογένεια.

Ο οικισμός του Αράτου από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια του 19χρονου Χουσείν Νταϊτσίκ, είναι ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που ανήκει στον σημερινό δήμο Αρριανών και απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε