Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θάνατος 4χρονης Μελίνας: “Είμαι πρώτη ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη” αποκαλύπτει η αναισθησιολόγος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέφω σπίτι μου, κοιτάζω την κόρη μου και κλαίω γιατί θυμάμαι τη Μελίνα”.

Για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο Βενιζέλειο όπου χειρουργήθηκε η 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη μίλησε στην εφημερίδα “Πατρίς” η αναισθησιολόγος που ήταν παρούσα στην επέμβαση του μικρού κοριτσιού. Όσο για τη συγγένειά της με μέλος της κυβέρνησης, η ίδια είπε στην εφημερίδα:

“Ολος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Είναι όμως δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσε ποτέ δικαιώματα μόνο και μόνο γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό;”

Σε βάρος της γιατρού εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για την κλοπή τον Μάιο πακέτου με πεθιδίνες από το ΠΑΓΝΗ. Για την υπόθεση έχει γίνει ΕΔΕ ενώ η ίδια λέει ότι πήρε τα φάρμακα “για να αντιμετωπίσει έναν οξύ πόνο από κολικό νεφρού και είναι απολύτως αναληθή τα όσα ακούγονται περί εξάρτησής της από ναρκωτικά”.

Για τα αίτια του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, η γιατρός λέει: “Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε”.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη αναφέρει για τη μικρή Μελίνα: “Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα”…

Τι λέει το νοσοκομείο

“Δεν έλαβα υπόψιν μου το βαθμό συγγένειας και δεν με ενδιαφέρει… Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα… Έπρεπε να γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν σύμφωνα με το νόμο. Αν η προκαταρκτική εξέταση αποδείξει κάτι παράτυπο ή παράνομο σαφώς θα γίνει η ΕΔΕ” σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου καθηγητής Χειρουργικής Γιώργος Χαλκιαδάκης. “Είναι εξαίρετη συνάδελφος που δεν έχει κανένα λόγο να μη δουλεύει” συμπληρώνει ο κ. Χαλκιαδάκης.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι “είναι πολύ λυπηρό και τραγικό το γεγονός. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει, χωρίς να βγαίνει και να διατυμπανίζει τι κάνει, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, αν υπάρχουν”. Ωστόσο, δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο θέμα της συγγένειάς του με την αναισθησιολόγο.

Πηγή: patris, ΣΚΑΪ,

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε