Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου σε νέα συνέντευξη – Τι λέει για το σύνδρομο Μινχάουζεν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η  μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου σε νέα συνέντευξη – Τι λέει για το σύνδρομο Μινχάουζεν

Η μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνει νέα συνέντευξη και απαντάει σε ερωτήσεις ακόμα και για το σύνδρομο Μινχάουζεν…

Η μητέρα παραμένει στην Πάτρα και μαζί με τον σύζυγό της, παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εξελίξεις. Μετά την κοινή τηλεοπτική τους συνέντευξη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνει ακόμα μία, στην οποία δέχεται ερωτήσεις και για το σύνδρομο Μινχάουζεν. Η 33χρονη επαναλαμβάνει πως δεν φοβάται το παραμικρό, επειδή όπως λέει, όχι μόνο δεν έβλαψε ποτέ τα παιδιά της, αλλά πάντα ήταν στο πλευρό τους. Κάτι που όπως τονίζει μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά της. 

Την ώρα λοιπόν που η συνέντευξη «έπαιζε» χθες στον αέρα του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών που χάθηκαν μιλούσε με τον Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger. Η 33χρονη χαρακτηρίζει καχύποπτους εκείνους που αφήνουν αιχμές εναντίον της, επαναλαμβάνει πως ουδέποτε έβλαψε τα παιδιά της και για πρώτη φορά, δέχεται ερώτηση για το σύνδρομο Μινχάουζεν. «Αν χρειαστεί θα πάω σε ψυχίατρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο διάλογος της μητέρας με τον Κώστα Φλαμή

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Να θυμίσουμε πως το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στην δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, και αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).

Σπάνια, όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία, σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Αγγελοι του Θανάτου». Η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως διαβάσατε παραπάνω, τονίζει πως όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί ότι δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Το παρασκήνιο της συνέντευξης στο Star

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στον τηλεοπτικό σταθμό, δεν ήξερε το παραμικρό ο δικηγόρος τους Γιάννης Κόττας. Είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάθε είδους περαιτέρω προβολή του ζευγαριού σε media, ωστόσο το ζευγάρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παραχώρησε την τηλεοπτική συνέντευξη διάρκειας 62 λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το «Ανθρωποκτονιών» στην Αθήνα δρα πολύ αργά αλλά ουσιαστικά. Η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη συμπεριελήφθη στα όσα μέχρι σήμερα έχει πει το ζευγάρι σε έναν μεγάλο φάκελο που θα περιέχει και άλλα βασικά στοιχεία της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Το γεγονός ότι, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να έχει περάσει το «κατώφλι» της ΓΑΔΑ, αποδεικνύει πως οι ντετέκτιβ του «Εγκληματολογικού» έχουν επιδοθεί σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης άλλων στοιχείων και κυρίως εγγράφων που θα τους βοηθήσουν στην έρευνα.

Μάλιστα οι δύο γονείς είναι βέβαιο πως θα κληθούν τελευταίοι για να φωτίσουν με την κατάθεση τους και εκείνοι την σκοτεινή αυτή ιστορία. Στο «Ανθρωποκτονιών» επικρατεί σιγή. Τίποτα δεν «διαρρέει». Η εντολή από τους ανώτατους αξιωματικούς σαφής: «Δουλέψτε αθόρυβα και βγάλτε αποτέλεσμα».

Θυμηθείτε παρακάτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της χθεσινής συνέντευξης της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Star…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις