Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Καθηγήτρια Γενετικής: Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Καθηγήτρια Γενετικής: Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση με τα τρία παιδιά την Πάτρα, τα οποία αν και είχαν διαφορετικό ιατρικό ιστορικό πέθαναν με παρόμοια κλινική εικόνα μέσα σε τρία χρόνια. Στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών αναφέρθηκε η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής Ελένη Φρυσίρα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (15.02.2022) στην ΕΡΤ. 

«Μέσα στο πλαίσιο της έρευνας είναι απαραίτητος και ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά. Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να δούμε όλο το γονιδίωμα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό» δήλωσε αρχικά η Ελένη Φρυσίρα, αναφερόμενη στην έρευνα για τους αιφνίδιους θανάτους τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός, που είναι σε εξέλιξη», τόνισε επίσης η καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής. 

Σημείωσε δε ότι η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. «Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν», είπε η Ελένη Φρυσίρα και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την ώρα που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φουντώνει και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών, η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής απέφυγε να σχολιάσει γιατί οι γιατροί έγραψαν «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις