Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θάσος: Τι απαντά το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της τουρίστριας που περίμενε ασθενοφόρο

Θάσος: Τι απαντά το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της τουρίστριας που περίμενε ασθενοφόρο

Διευκρινήσεις από το ΕΚΑΒ σχετικά με πληροφορίες για τον θάνατο τουρίστριας στη Θάσο. «Το ασθενοφόρο έφτασε σε 32 λεπτά στο περιστατικό», απαντά το 166 στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 51 λεπτά της ώρας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι «βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου.

Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ.) σε τριάντα δύο (32) λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας».

Ο τομέας του ΕΚΑΒ Θάσου – σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση – είναι ανάμεσα στους τομείς που θα ενισχυθούν από τον στρατό, όπως εξήγγειλε το πρωί της Τετάρτης (28.06.2023) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από τον στρατό

Από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως -σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, αναμένεται ενίσχυση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική:

«Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, «ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα – ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές – με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική», όπως σημείωσε.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις