Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Σπαραγμός στην κηδεία του! “Πατέρα έφυγες έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή” [video]

Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του. Εκατοντάδες άνθρωποι οδήγησαν τον επιχειρηματία στην τελευταία του κατοικία…

Το τελευταίο αντίο, στον επιχειρηματία Θοδωρή Νιτσιάκο, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο χωριό του την Αετομηλίτσα του Γράμμου το βράδυ της Παρασκευής, είπαν σήμερα το μεσημέρι, η σύζυγος , τα παιδιά του, οι συγγενείς, οι φίλοι, εκατοντάδες εργαζόμενοι, επιχειρηματίες και πλήθος απλού κόσμου που συγκλονίστηκε από την τραγική είδηση.

Η εξόδιος ακολουθία, τελέστηκε στη 13:00 στον ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του αδικοχαμένου επιχειρηματία. “Πατέρα μου έφυγες έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή” είπε ο γιος του Θεόδωρου Νιτσιάκου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με καταγωγή από την Αετομηλιτσα Ιωαννίνων γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1944. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Click4more: Μαριλένα Νιτσιάκου: H δυναμική κόρη του άτυχου επιχειρηματία που συνεχίζει το έργο του στην γνωστή επιχείρηση

Παράλληλα η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Η εταιρεία που κατάφερε να “χτίσει” ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Την τελευταία δεκαετία, η Νιτσιάκος υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας κι έτσι αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος / Φωτογραφία από: Facebook Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος όμως έβαλε το στίγμα του και στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής. Ουσιαστικά έβαλε τα Γιάννινα στον τουριστικό χάρτη με την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου Du Lac. Ενός ξενοδοχείου που από το 1998 αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις