Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεοφάνεια σε Νάξο και Σύρο: Οι εικόνες της ημέρας και τα τεστ κορονοϊού που ζητήθηκαν

Θεοφάνεια σε Νάξο και Σύρο: Οι εικόνες της ημέρας και τα τεστ κορονοϊού που ζητήθηκαν

Ο καιρός στα δύο νησιά ήταν ηλιόλουστος και ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια για να πάρει μέρος στα Θεοφάνεια

Με λαμπρότητα, καλό καιρό και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε στη Νάξο η γιορτή των Θεοφανίων και ο αγιασμός των υδάτων. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και αρκετών πιστών που παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του νησιού με την επιτήρηση των λιμενικών αρχών. Δεν ήταν λίγοι οι τολμηροί που αποφάσισαν να πέσουν στα παγωμένα νερά και να πιάσουν το σταυρό τον οποίον ο Μητροπολίτης έριξε στη θάλασσα.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στη Σύρο, μετά από δύο χρόνια. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης Πλατεία Κανάρη προκειμένου να δει από κοντά τον αγιασμό των υδάτων.

Φέτος ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων τελέστηκε με δύο διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Πρώτα από όλα, ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του σταυρού έλαβε χώρα μπροστά από το άγαλμα της Νίκης στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο.

Δεύτερον οι κολυμβητές για να πάρουν μέρος έπρεπε να έχουν υποβάλλει στη Λιμενική Αρχή Σύρου πιστοποιητικό διαγνωστικού εργαστηριακού ελέγχου για τον κορονοϊό. Δείτε τις εικόνες του cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις