Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη: Πολύς κόσμος στους εορτασμούς – Ένας 19χρονος έπιασε τον Σταυρό με την πρώτη

Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη: Πολύς κόσμος στους εορτασμούς - Ένας 19χρονος έπιασε τον Σταυρό με την πρώτη
Φωτογραφία thes.gr

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη (6.1.2022), με πολίτες αλλά και προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου να παρευρίσκονται τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά όσο και στον αγιασμό των υδάτων στον Θερμαϊκό.

Για τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, σύμφωνα με το thes.gr, ενώ η πομπή κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, για τον αγιασμό των υδάτων.

Για να πιάσουν τον Σταυρό στον Θερμαϊκό βούτηξαν 21 άτομα. Στη λειτουργία παρευρέθηκαν οι Σταύρος Καλαφάτης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Βούλα Πατουλίδου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Αμανατίδης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αγγελος Χαριστέας, Κώστας Χήτας και άλλοι.

Κλιμάκια της ΕΛΑΣ προχωρούσαν σε συστάσεις όπου χρειαζόταν στη Λεωφόρο Νίκης, από νωρίς το πρωί σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό COVID-19.

Ένας 19χρονος που βούτηξε για πρώτη φορά ήταν αυτός που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ ευχήθηκε και χρόνια πολλά σε όλους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις