Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεοφάνεια στην Εύβοια: Η μάχη 3 μαθητών δημοτικού για να πιάσουν το σταυρό στη θάλασσα

Θεοφάνεια στην Εύβοια: Η μάχη 3 μαθητών δημοτικού για να πιάσουν το σταυρό στη θάλασσα

Τα παιδιά στην Εύβοια έπεσαν στα παγωμένα νερά και έδωσαν μάχη για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό. Πλήθος κόσμου στην παραλία στα φετινά Θεοφάνεια, με τον καιρό να είναι ανοιξιάτικος…

Ο καθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι του Αλμυροποτάμου στην Εύβοια, μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία. Η σπουδαιότητα της σημερινής γιορτής για τους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά και η σχετική λιακάδα που επικράτησε το πρωί, οδήγησε δεκάδες πιστούς, τόσο στις εκκλησίες για τη Θεία Λειτουργία, όσο και στην τελετή των υδάτων στο γραφικό λιμάνι της Εύβοιας.

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αλμυροποτάμου, τρεις θαρραλέοι μαθητές του δημοτικού, επιχειρώντας να πιάσουν πρώτοι το Σταυρό. Ευλογημένος και ευνοημένος από την τύχη, ήταν ένας από τους τρεις μαθητές ο οποίος κατάφερε ν’ αγγίξει πριν από τους άλλους το σύμβολο της ορθοδοξίας.

Τα Θεοφάνεια είναι μια μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνια και Φώτα. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις