Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεοφάνεια στην Εύβοια: Μικρά παιδιά έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό σε Κύμη και Αμάρυνθο

Θεοφάνεια στην Εύβοια: Μικρά παιδιά έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό σε Κύμη και Αμάρυνθο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα φετινά Θεοφάνεια στην Εύβοια. Δύο μικρά παιδιά, έφτασαν πρώτα στον Τίμιο Σταυρό, σε Κύμη και Αμάρυνθο…

Ένας 12χρονος μαθητής έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στην Κύμη. Ο Γιώργος Σιδεράκης με θάρρος και τόλμη βούτηξε χωρίς κανέναν δισταγμό από τους πρώτους στα παγωμένα νερά και κατάφερε να φτάσει πρώτος.

Ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο παλαιό λιμάνι της Κύμης. Ο ιερέας έριξε τον σταυρό στη θάλασσα, τηρώντας το έθιμο με παιδιά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να πέφτουν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό. Το λιμάνι της πόλης ήταν γεμάτο από ντόπιους και επισκέπτες.

13χρονος μαθητής που έπεσε στα κρύα νερά της Εύβοιας, στην παραλία της Αμαρύνθου σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 11.00, κατάφερε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

Ο 13χρονος o οποίος κατάγεται από την Αμάρυνθο βούτηξε στα παγωμένα νερά για να πάρει την φώτιση του Τίμου Σταυρού και τα κατάφερε. Όπως θα δείτε στις εικόνες του evima.gr, πλήθος κόσμου βρέθηκε από τι πρώτες πρωινές ώρες στο Λιμάνι της Αμαρύνθου για τον εορτασμό των Θεοφανείων. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις