Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεοφάνεια στην Πάτρα: Φοιτητής κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό μετά από προσπάθειες 8 χρόνων

Θεοφάνεια στην Πάτρα: Φοιτητής κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό μετά από προσπάθειες 8 χρόνων

Ο νεαρός φοιτητής δήλωσε συγκινημένος και ευλογημένος. Πλήθος κόσμου στα φετινά Θεοφάνεια στην Πάτρα, με τα κινητά τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά…

Ο 22χρονος φοιτητής, Πέτρος Χριστόπουλος, έπιασε τον Τίμιο Σταυρό, στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, στα φετινά Θεοφάνεια. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που το καταφέρνει καθώς όπως ανέφερε προσπαθούσε από την ηλικία των 14ετών. Εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ευλογημένος που τα κατάφερε.

Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή, με την εικόνα της Βαπτίσεως, το ιερό Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό, συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής, αγήματος, συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και ιερείς προχώρησε στην κατάδυση του Σταυρού και δεκάδες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πατραϊκού Κόλπου.

Δείτε παρακάτω στα βίντεο του thebest.gr, δηλώσεις του φοιτητή που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό, αλλά και στιγμιότυπα από τα φετινά Θεοφάνεια στην Πάτρα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις