Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 39χρονος που έπιασε το σταυρό για 4η φορά

Θεοφάνεια – Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 39χρονος που έπιασε το σταυρό για 4η φορά

Για 4η φορά ο 39χρονος Μιχάλης Αποστολίδης καταφέρνει να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό στη Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων στα φετινά Θεοφάνεια

Ο 39χρονος Μιχάλης Αποστολίδης, ο τυχερός της νέας χρονιάς, αυτός που έπιασε το σταυρό κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη στα φετινά Θεοφάνεια. Ο ίδιος ζει στη Νεάπολη και έχει πέσει για τον σταυρό άλλες 18 φορές, από το 1996. Έχει καταφέρει να τον πιάσει τέσσερις φορές, μαζί με την σημερινή.

«Κάθε φορά πάει καλά η χρονιά όταν πιάνω το σταυρό. Φέτος είχαμε μια μάχη στο τέλος. Εύχομαι καλή χρονιά. Καλή φώτιση σε όλους, να είστε γεροί και να χαμογελάτε», είπε ο ίδιος σε δηλώσεις του, στους δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει επίσης φέτος το νερό δεν ήταν καθόλου κρύο.

Σημειώνεται ότι στα νερά βούτηξαν 28 άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι. Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Θερμαϊκό, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Είχε προηγηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη) στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθίμου. «Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία για την πατρίδα και εκείνους που είναι σε κατάσταση δυσκολίας στη ζωή», ευχήθηκε ο μητροπολίτης μετά τον αγιασμό των υδάτων. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr και του thes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις