Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέρμη: Απατεώνες υπόσχονται χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και «αδειάζουν» σπίτια

Πάτρα

Επιτήδειοι στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ξεγελούν ανύποπτους ηλικιωμένους λόγω της χαλάρωσης εν όψει των γιορτών. Εμφανίζονται ως υπάλληλοι του δήμου και με πρόσχημα τον… χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, «ξαφρίζουν» χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που βρίσκουνε στα σπίτια.

Έως τώρα έχουν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ρούχα και ό,τι άλλο τους γυάλιζε στο μάτι…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, οι δράστες περιφέρονται με όχημα και με στόχο, κυρίως τους ηλικιωμένους, πηγαίνουν έξω από τις περιφράξεις των σπιτιών και δηλώνουν ότι είναι συνεργεία του δήμου Θέρμης. Μάλιστα, δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι έχουν φτάσει με εντολή του δημάρχου για να στολίσουν με… χριστουγεννιάτικο διάκοσμο τις αυλές.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Μαίρη Τζιουβάκα μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που κινούνται οι δράστες, ενώ κοινοποίησε μάλιστα και φωτογραφία (δείτε κάτω) που τους απεικονίζει την ώρα που έχουν σταθμεύσει το όχημά τους έξω από περίφραξη κατοικίας.

«Ήδη έχουν ξεγελάσει δύο πολίτες, ενώ μετά την ενημέρωση τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στο διαδίκτυο θα αυξηθούν οι καταγγελίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τζιουβάκα.

Πηγές του δήμου Θέρμης υπογραμμίζουν ότι τα συνεργεία στολίζουν μόνο δημόσιους χώρους των Κοινοτήτων και σε καμία περίπτωση αυλές σπιτιών ή περιφράξεις ιδιωτικών χώρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις